Jesus Christ Superstar

I går var vi på Malmö opera och såg musikalen Jesus Christ Superstar, med Ola Salo som Jesus. Vi satt i mitten, på andra raden, vilket innebär kanske en meter från scenkanten. Närkontakt av andra graden alltså! Vi var båda väldigt nöjda med föreställningen. Musiken, skådespelarna och scensättningen… T o m handlingen blev spännande, trots att man visste vad som skulle hända… Det beror nog på moderniseringen av den gamla berättelsen. Trots ett givet slut visste man aldrig riktigt hur nästa scen skulle se ut. I ena stunden var det moderna kläder, i nästa ganska traditionella dräkter och ofta något däremellan. Några scener var mest inspirerade av Moulin Rouge, och andra kände man igen från mer renläriga bibeltolkningar.

jesus-christ-superstarVi gissar på att en del religiösa tycker att moderniseringen av berättelsen om Jesus sista dagar gått för långt, men tycker nog ändå att även troende borde vara i stort sett nöjda med framställningen. Vi tror inte att någonting grundläggande i bibeln omkullkastas av den här versionen, men den lämnar dörrarna öppna för diskussioner och tolkningar…

Vi såg en berättelse om en vanlig man som gick ett steg för långt i sin vilja att göra gott. Han lät berömmelsen stiga sig åt huvudet och satt fast i myten om sig själv… Pressen från folket att han skulle utföra omöjliga mirakel och konflikten mellan väpnad kamp och ickevåld var tydlig. Likaså hur Jesus och hans gängs popularitet utmanade de etablerade prästerna. Ända till i slutet av showen var Jesus status som vanlig man uppenbar, men på slutet kunde man ju inte undvika frågan längre; var han verkligen en vanlig man, eller något annat…kanske visste han inte riktigt själv hur det låg till…

Kvällens enda minus var faktiskt ljudet. Det var inte katastrofalt, men kunde definitivt varit bättre. Lite tråkigt att de inte hade fläskat på ordentligt, det är ju ändå en rockmusikal! Vi hade inte kameran med oss. 😉 Bilderna är från Malmöoperans hemsida, klicka på dem för att komma dit och se fler, läsa rollistan eller beställa biljetter!

Länkar till andra bloggar om:, , , , , ,
Annonser
Det här inlägget postades i Bilder, Gemensamma inlägg och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Jesus Christ Superstar

  1. Carsten skriver:

    Vilket läckert collage. Utan att ha sett föreställningen, så känns det som om ni fångat känslan riktigt bra.

  2. Nilla skriver:

    Malmöoperan och Ronny Danielsson har verkligen lyckats med denna föreställning av JCS. Många bra musikalstjärnor som gör föreställningen otroligt bra, vilken inlevelse och glöd. Och Olas svenska text som är både finurlig och intressant. Den är verkligen värd att se om och om igen.
    Häftigt collage. På bloggen nedan finns masssor om JCS och The Ark.

  3. Ping: Nudlar och musikal « Christermagister

  4. Ping: Jesus Christ! « Christermagister

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s