Skånska sandstränder

expedition-skane-011Nu börjar vi känna oss ganska hemma i Malmö (vi är i alla fall inte ständigt vilse) och det är dags att vidga vyerna. ”Expedition Skåne 2009” har börjat! 🙂
I början av veckan var ju Christers pappa på besök och här kommer ytterligare några bilder från en utflykt som de gjorde på Österlen; stackars Hanna fick stanna hemma och lyssna på en föreläsning om socialpolitik. Malmö är den stora fläcken på västra sidan av kartan och de nyutforskade områdena är ungefärligt markerade på öster sida.
(Väster betyder vänster och öster höger på utforskarspråk… 😉 )
De första bilderna är tagna vid Knäbäckshusen. Det är ca 9 mil dit från Malmö, så om man kör raka spåret tar det väl en dryg timme. Några små bodar med halmtak, bl a ett kapell och en glasskiosk, ligger vid det branta krönet ner till stranden som ju inte alls ser ut att höra hemma i Sverige! Jag längtar tills det blir lite varmare i vattnet!knabackshusenEfter en bilfärd genom äppellandskapet (som jag hoppas att återse när äppelträden blommar) stannade vi till i Vitemölla, precis brevid Kivik, där en mysig liten bäck slingrade sig ner till stranden. Jag lyckades motstå frestelsen att slänga mig i lianerna, men det var svårt!
vitemolla

Nästa del av ”Expedition Skåne 2009” är redan inspelad och bilderna dyker upp om ett par dagar. Det kommer att handla om faran att gå över en golfbana, kitesurfare, en gammal kyrka och en snårig skog… Håll er till tåls!

Länkar till andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilder, Christer, Gemensamma inlägg och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skånska sandstränder

  1. Pingback: Dalby « Hanna och Christer i Malmö

  2. Pingback: Sommarväder « Christermagister

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s