Thailand 2011 – Tiger Kingdom

Semesterns första vecka tillbringade vi i Chiang Mai i norra Thailand. Besöket på Tiger Kingdom var en riktigt häftig upplevelse! Man kunde välja mellan att gå in till de allra minsta bebistigrarna, små tigrar, mellantigrar och stora tigrar och vi valde att först träffa de små tigrarna.

Bedårande söta…

…men aldrig långt ifrån stridslekar!……Hallå där, ligg inte och slöa! Då får du stryk!
Sedan var det dags att träffa ett par av de stora tigrarna. Vi tror inte att vi behöver skämmas över att vi var lite darriga i benen till en början… Tigrar är verkligen STORA, och alla som någonsin lekt med en vanlig bondkatt vet att bara det kan göra rejält ont! På Tiger Kingdom kan man ha tigrarna tills de är två år gamla, sedan blir de för farliga för sådan här närkontakt och flyttar till Zoo. De här tigrarna är alltså inte ens fullvuxna…

Det är inte alla som kan säga att de ”tagit tigern i svansen” och mena det bokstavligt… och i det samman-hanget kanske det är lägligt att påpeka att man inte har riktigt samma syn på säkerhet i Thailand som i Sverige. Det har skett minst tre attacker på Tiger Kingdom (en kvinna behövde upp emot hundra stygn) och personalens beredskap för sådant var tydligen klart bristande. Så om du läser detta och tycker att det verkar spännande; det är det, men gå vidare på egen risk!

.
Länkar till andra bloggar om: , , , ,

Annonser
Det här inlägget postades i Bilder, Gemensamma inlägg, Thailand 2011 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s