Besök i Ladonien

Ladonien på kartaI naturreservatet Kullaberg i nordvästra Skåne har konstnären Lars Vilks utropat den självständiga staten Ladonien, med sina konstverk Nimis och Arx som största sevärdheter. Klicka på länkarna för vidare information. ”Expedition Skåne” har bilder från ett besök den 30/8.

På grund av olika kontroverser runt konstverken finns de inte markerade på naturreservatets kartor, men någon hjälpsam själ har markerat dem för hand och gett ledtrådar i form av gula markeringar vid olika vägskäl. Totempålar visar att vi är på rätt väg, men det är en hård väg! Ingenting för den veke! 😉
Ladonien 01Strålande sol och tät skog gjorde det svårfotograferat, men här är i alla fall trappan ner i Nimis. Efter några meter insåg vi att det var lättare att klättra på klipporna. Nimis är ju ett virrvarr av plankor, grenar och spikar!
Ladonien 02Det går att klättra högt upp i de svajande tornen och hur de här föräldrarna tänkte när de lät sin dotter leka spejare vet vi inte; kanske hade de inte sett varningen nedanför?
Ladonien 03Konstverket Arx, nere till höger, kanske ser ut som ett fort, men det är officiellt en bok… Alla stenar har inristade sidnummer och ”boken” har ett ISBN nummer.
Ladonien 04

Vi hann inte se mer av naturreservatet Kullaberg den här gången, men vi återkommer!

Tidigare avsnitt av ”Expedition Skåne”:
Lomma, Knäbäckshusen och Vitemölla, Falsterbo-Skanör, Dalby, utanför Ystad och Snogeholm,

Länkar till andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Annonser
Det här inlägget postades i Bilder, Gemensamma inlägg och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Besök i Ladonien

  1. Il Padre skriver:

    Jag funderar allvarligt på att söka kvalificerat medborgarskap i det undersköna Ladonien där jag förstått att sådant som frihet & demokrati och vars och ens rätt att uttrycka tankar och känslor går före allt annat.

  2. Ma skriver:

    Riktigt häftigt att se hur detta konstverk ser ut. Det har ju varit mycket skriverier om konstnären och hans verk…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s